Smörrebröd

Fräscha, naturliga råvaror läggs på fullkornsbröd och kombineras på ett sätt som ger starka smakupplevelser och ett frestande synintryck. Det handlar inte om ”bröd med pålägg”. Ett äkta smörrebröd är en liten rätt i sig, där brödet är en av ingredienserna och ofta döljs helt av de övriga. Att kombinera flera smörrebröd till en komplett måltid ger en härlig känsla av förväntan.

Danmarks nationalrätt

Smörrebrödet är Danmarks nationalrätt. Traditionen är mer än sekelgammal och går tillbaka till 1880-talets krogar i Köpenhamn. De kräsna gästerna där ville ha en rejäl och läcker måltid utan att behöva vänta länge på fastande mage. Många av dagens köpenhamnsbor ställer samma krav. Därför blir smörrebröd ofta det naturliga alternativet för både vardag och fest.

Varför är smörrebröd en trend?

Söker man på webben, får man drygt 520 000 träffar på ordet ”smörrebröd”. Trendiga restauranger och mattidningar har fått upp ögonen för den här typen av mat. Skälet är enkelt: Smörrebröd baseras på nyttiga råvaror, och är samtidigt mat som kan serveras direkt. Den passar både vårt ökade hälsomedvetande, vårt ökade krav på läckra smakkombinationer och vår ofta begränsade tid för matlagning.

Om vårt bröd

Det fullkornsbröd som används för våra smörrebröd hämtas varje morgon hos en bagare i trakten. Det är bakat enligt den tradition som gäller i smörrebrödets hemland Danmark och innehåller inga konserveringsmedel, färgämnen eller andra tillsatser.

Se vårt sortiment

Catering - till fest & vardags

Vi fixar maten. Du kan luta dig tillbaka, njuta och känna dig som en gäst på din egen fest.

Vi fixar maten